رشد روحی کودک از وقتی که به دنیا میآید تا زمانی که به درجه انسان کامل میرسد، دارای مراحلی است که رسیدن به نقطه اوج آن بدون گذر از مراحل پایینتر ناممکن است. پدران، مادران و مربیان اگر مراحل رشد و توانایی کودکان را به صورت کامل و درست بشناسند، در تربیت فرزند بهتر میتوانند عمل کنند. عدم شناخت مراحل رشد کودک سبب افراط یا تفریط در تربیت میشود که هر یک از این دو، آثار ناگواری بر جای خواهد گذاشت که جبران این آثار، گاهی غیرممکن است.
باید با توجه به مراحل رشد عاطفی، درخواستها و نیازهای کودک را در نظر گرفت. مثلا توجه: به او، نیاز او به محبت اشباع میکند. پس مادران باید توجه داشته باشند حضور آنان و تماس بدنی با کودک به او آرامش و احساس امنیت میدهد و آسایش روحی سبب رشد هر چه بهتر کودک میشود.
البته پدران نیز همانند مادران باید بدانند که کودک، علاوه بر مادر و محبت او، به پدر و رابطه با او هم نیاز دارد و کمبود احساس محبت از سوی پدر برای او پیامد مناسبی نخواهد داشت و قطعا امنیت روحی و آسایش خاطر او را به هم میزند. بنابراین پدر و مادر باید همراه و همگام با یکدیگر در رشد و ارتقای سطح فهم و تربیت کودکشان تلاش نمایند. والدین باید توجه داشته باشند که در برخورد با فرزند باید صبر و حوصله بیشتری داشته باشند. مثلا وقتهایی او بهانهای میگیرد، باید با صبر و حوصله پاسخ او را داد و در آرامش و تامین امنیت روحی او کوشید. باید از بروز حسادت وی جلوگیری کرد و با دادن مسئولیتهایی در حد توان وی، حس مسئولیت انجام کارها را در او زنده ساخت.

جامعهای که به سلامت جسم و روان اعضای خود توجه میکند، ضمن عدم صرف هزینههای سرسامآور درمانی، انسانهایی سالم نیز پرورش میدهد که موجب رشد فردی و اجتماعی خواهد شد. از جمله ویژگیهای فردی که از سلامتی روانی برخوردار است، عبارتند از:
1- قابلیت ایجاد روابط موزون و هماهنگ با دیگران
2- حل تعارضهای هیجانی و تمایلات شخصی
3- تغییر و اصلاح محیط اجتماعی پیرامون
بر اساس آمارهای موجود تمام مشکلات و معضلات فردی و اجتماعی همگی ناشی از رفتارها و روشهای غلط زندگی است. بنابراین همان قدر که سلامت جسم اهمیت دارد، به همان نسبت سلامت روان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. پس باید راهکارهای صحیح زندگی را در پیش بگیریم.
منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-شناخت رشد روحی کودک
:: برچسبها:
رفتار کودک ,
روانشناسی ترس ,
مشاوره کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 572
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1